Historia

Samma drivkraft sedan 1999

Etebra startade sin verksamhet under hösten 1999 i samband med att man fick ensamrätt att importera Richard Western-vagnar till Sverige. Efter att ha besökt flertalet återförsäljare såldes den första vagnen senare samma år – en högtippande fältvagn på 14 ton – av Lundgrens Maskin i Ystad. Köparens namn var Stefan Andersson, som blev smått historisk när Sveriges första Richard Western-vagn levererades till Vittskölve i Skåne.

Idag, drygt två decennier senare, har Etebra utvecklats till en komplett vagnleverantör för jordbruk, lantbruk, entreprenad och transport med återförsäljare runt om i Sverige. Vi håller till i Skärstad, ett litet samhälle 1,5 mil norr om Huskvarna och är en av branschens mest kunniga aktörer. Med ett av marknadens bredaste produktprogram erbjuder Etebra förutom Western Fabrications och det egna märket MOVA, även vagnar från flertalet varumärken i olika storlekar.

Verksamhetens huvudfokus är att ständigt utveckla och förbättra både nya och befintliga produkter, samt säkerställa en hög servicenivå beträffande reservdelar. Allt för att möta kundens behov och höga krav på kvalitet. Etebra är medlemmar i branschföreningen Maskinleverantörerna (ML) och följer leveransbestämmelserna enligt Lantbruk 16.

Det har hänt en hel del sedan den första Richard Western-vagnen såldes 1999, men drivkraften och engagemanget är detsamma. Skillnaden är ett större utbud och fler sålda produkter runt om i hela landet. Och sisådär 20 års erfarenhet rikare

Med blicken framåt

Under åren har vi samlat på oss erfarenhet och nya kontakter med leverantörer. Sortimentet har utökats, både inom lantbruk och entreprenad. Vårt mål är att ha ett så brett utbud som möjligt och att ständigt utvecklas och se framåt.

Samarbetet med italienska Veneroni har visats sig vara betydelsefullt då flera kunder har råkat ut för oförutsedda översvämningar på sina fält och marker och snabb leverans av en mobil vattenpump har varit till stor hjälp.

Vi kommer att fortsätta framåt och göra vårt bästa för att finnas här för våra kunder.

Kvalité

Att köpa billigt
blir ofta dyrt

Vill du veta mer om oss?

Fyll i formuläret

    Genom att använda detta formulär accepterar du lagring och hantering av dina uppgifter på denna webbplats.

    Follow Us:
    Skicka en förfrågan